fbpx

Kliniek Oosterbeek


In een mooie villa in Oosterbeek aan de Utrechtseweg 173 werkte fertilliteitsarts Dr. C (Cees) Van Waalwijk Van Doorn. Daar zijn wij verwekt door inseminatie met donorzaad. De gegevens zijn helaas vernietigd. Maar een aantal leden van onze kliniek heeft d.m.v  DNA onderzoek (meerdere) halfbroer -en zussen gevonden. Ook donoren hebben zich gemeld bij het FIOM of zijn gevonden via stamboomonderzoek door DNA testen te doen bij bijvoorbeeld My Herritage of Familytree DNA.

1 keer per jaar proberen wij (donorkinderen) samen te komen om ervaringen uit te wisselen, even te kunnen uiten hoe het is om donorkind te zijn en wat dit allemaal met zich meebrengt of om elkaar gewoon gezellig te zien.

Wij hebben een openbare facebook pagina:

https://www.facebook.com/donorenendonorkinderenoosterbeekenarnhem/

Maar de communicatie tussen elkaar gebeurt op een discrete “geheime” facebookpagina voor donorkinderen en donoren zodat vrienden en familie niet kunnen zien dat je daar lid bent. Daar helpen we elkaar in de zoektocht naar onze achtergrond. Als je daaraan toegevoegd wilt worden, stuur dan een mail naar: kliniekoosterbeek@hotmail.com 

Dit mailadres kun je ook gebruiken voor alle andere vragen.

Weetjes:
Dr. Van Waalwijk Van Doorn is geboren in 1906 en overleden op 30-01-2001 (94 jaar).
In 1934 heeft hij het artsenexamen in Leiden behaald.
In 1936 is hij scheepsarts geweest op de SS Bodegraven richting de Zuid-Pacific.
Datzelfde jaar is hij kinderarts geworden in Baarn.
In 1940 trouwde hij met H.T.H Witkampf.
In 1946 is hij verhuisd naar Pretoria, Zuid-Afrika.
Daar is hij gescheiden en ontmoette hij E.S Kool en ze trouwden in 1958.
E.S Van Waalwijk Van Doorn-Kool (geboren in Wenen) werd in 1971 arts bij een abortuskliniek, Het Mildred huis in Arnhem (later Rutgershuis).
In 1971 ging  C. Van Waalwijk Van Doorn met pensioen als kinderarts en is in 1972 zijn eigen fertilliteitskliniek aan de Utrechtseweg in Oosterbeek begonnen.
Zijn vrouw begon later in datzelfde pand een abortuskliniek.

De arts stond bekend om zijn discretie, zo waren weinig inwoners van Oosterbeek op de hoogte van de kliniek. De arts gebruikte altijd verse donaties en is er dus nooit gebruik gemaakt van ingevroren sperma. De donoren moesten via de achteringang (keuken) naar binnen en de wensouders kwamen via de hoofdingang zodat ze elkaar niet zouden treffen.

Dokter Van Waalwijk Van Doorn gebruikte vaak donoren vanuit zijn eigen omgeving, zo was hij ook keuringsarts bij de duikvereniging “Merou” waar hij vaak mannen benaderde om ook donor te worden