fbpx

Donoren

Onze naam zegt het al, Stichting Donorkind zet zich in voor de belangen van donorkinderen. Maar die donorkinderen waren er natuurlijk niet geweest zonder donoren. Contacten met donoren zijn dan ook belangrijk voor ons. Vroeger waren dat vaak anonieme zaaddonoren, inmiddels is het ook mogelijk met een gedoneerde eicel of embryo een kind te verwekken. 

Veel (ook volwassen) donorkinderen zijn op zijn minst nieuwsgierig naar hun anonieme biologische ouder. Wetgeving heeft ervoor gezorgd dat anoniem doneren in Nederland niet meer is toegestaan. En met de komst van laagdrempelig DNA-onderzoek is anonimiteit sowieso verleden tijd. Donorkinderen kunnen nu met behulp van moderne DNA-technieken en stamboomonderzoek zelf op zoek naar hun onbekende biologische ouder. Dat is vaak wel een tijdrovende klus. 

Als voormalig anoniem donor kun je besluiten de zoektocht voor donorkinderen een stuk eenvoudiger te maken. Door te zorgen dat je vindbaar bent voor eventueel nageslacht. Er zijn verschillende manieren om dat te doen:

 

Natuurlijk hebben we begrip voor eventuele overwegingen die een rol spelen om je bekend te maken. Lees daar hier meer over. Voor ons staat voorop dat ieder mens het recht heeft om te weten van wie hij of zij afstamt.

Zaaddonor

Nieuw informatiepunt zet zich in voor openheid over donorconceptie

Op 12 maart 2021 wordt het Landelijk Informatiepunt Donorconceptie gelanceerd. Dit informatiepunt, te vinden op donorconceptie.nl, is er voor alle donorkinderen, (wens)ouders, (aspirant) sperma- en eiceldonoren, professionals en andere betrokkenen. Het Landelijke...

Van der Duynstraat 198  -  2515 NM Den Haag  -  info@donorkind.nl  -  06 - 48 25 90 88  -  KvK: 34267023  -  NL 54 INGB 0001489647  -  RSIN: 817644568